Als je het moeilijk vindt alleen te lopen, loop ik een eindje met je mee.
En gaandeweg zul je bemerken: het gaat makkelijker met z’n twee!
(Bron: onbekend)

Individuele rouwbegeleiding

Het overlijden van een dierbaar persoon, we krijgen hier in ons leven allemaal mee te maken. Het is een ingrijpende gebeurtenis en de wereld staat even stil. Niets is meer hetzelfde. Rouwen is een intensief proces dat diep ingrijpt in het leven. Rouwenden ervaren emotionele pijn en verdriet, soms ook angst, onzekerheid, wanhoop, boosheid, enzovoort. De emotionele pijn kan zelfs zo groot zijn dat er een verdedigingsmechanisme kan optreden. Het is dan net of je helemaal niets voelt. Er kunnen ook allerlei lichamelijke klachten optreden. Vermoeidheid en een verminderde weerstand zijn hier voorbeelden van. Hoe ga je om met je verdriet en alles wat daarbij komt kijken? Hoe ga je verder met je verdriet?

Individuele begeleiding

Verlies kan niet worden weggenomen en het verdriet ook niet. Ik kan je wel steun geven bij het verwerken van je verdriet. Ik zal vooral naar je luisteren, naar jouw verhaal, zo lang en zo vaak als maar nodig is. En als het nodig is kunnen we samen stil zijn. En ik zal je handreikingen geven om met je verlies om te gaan. Het belangrijkste uitgangspunt is dat het aansluit bij jouw behoefte. De individuele begeleiding vindt plaats bij mij thuis of eventueel, in overleg, op een andere locatie.

Wandelbegeleiding

Een bijzondere manier van begeleiding is samen wandelen. Tijdens het wandelen is er ruimte voor gesprek, stilte, lichamelijke activiteit en het ervaren van de natuur. Dit alles kan het eenvoudiger maken om dichter bij je gevoel te komen en je te uiten. Ik loop graag met je mee.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met me op!