Foto: Lidy Aleven

In 1964 ben ik geboren in een klein dorp in de Liemers, Oud-Zevenaar. Ik ben opgegroeid in een groot, gezellig en hecht tuindersgezin. Helaas zijn mijn vader en moeder, tot groot verdriet van mijn broers, zussen en ik, op veel te jonge leeftijd gestorven. Deze ervaring op jonge leeftijd heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Het verlies van mijn ouders heeft me geleerd om te leven met verdriet. Uiteindelijk ben ik er sterker door geworden, hoe vreemd dat misschien ook klinkt. Ik heb ervan geleerd. Ik ben blij dat ik met mijn ervaring anderen mag helpen.

Als jongvolwassene was ik al enorm geïnteresseerd in mensen, in hun levensverhalen, in hun gedrag en in wat hen bezig houdt. Dat is door de jaren heen niet minder geworden. Ik ben jongeren en jongvolwassenen gaan begeleiden nadat ik in 2011 de door Riet Fiddelaers ontwikkelde cursus Gedeeld verdriet heb gevolgd. Vervolgens heb ik de hbo-opleiding Verlies- en Rouwbegeleiding aan de Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Utrecht gevolgd. In 2013 ben ik daar afgestudeerd als rouwbegeleider.

Opleidingen

Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht:
Hbo-opleiding Verlies- en Rouwbegeleider

Trainingen

Riet Fiddelaers-Jaspers: Gedeeld verdriet jongeren (het opzetten en begeleiden van een groep voor jongeren in een verliessituatie)
Riet Fiddelaers-Jaspers: Wie ben ik zonder jou? (individuele begeleiding van rouwende jongeren)

Symposia

Expertisecentrum Omgaan met Verlies: Vonken van Verlangen o.l.v. Wiebe Veenbaas
Stichting Broederziel: Broer of zus voor altijd! (rouw bij het overlijden van een broer of zus)
Verlies en Verlangen: Kinderen begeleiden in een verliessituatie
Manu Keirse: Kinderen helpen bij verlies
Arthur Polspoel: Lezing Arthur Polspoel over rouw bij volwassenen
Leo Feijen: Lezing stervensbegeleiding en rouw
Stichting Verlaat Verdriet: Informatieavond over rouw